09.12.19 | 04:40

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΔΕΛΦΩΝ

363.371,97 € από το ΕΣΠΑ βελτιώνουν τις υποδομές του Παρνασσού
07.03.14 | 11:42

363.371,97 € από το ΕΣΠΑ βελτιώνουν τις υποδομές του Παρνασσού

Ο Δήμος Δελφών ανακοινώνει ότι, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με τίτλο: «Αναπλάσεις Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού». 

Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου με τον οποίο και εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. (Π.Ε.Π. «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013») ανέρχεται σε 687.000,00 €, ενώ το τελικό ποσό της σύμβασης, που επιτεύχθηκε ύστερα από την διαδικασία δημοπράτησης που προηγήθηκε, ανέρχεται σε 363.371,97 € με Φ.Π.Α. (με μέση έκπτωση 47,11 %). 

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανάπλασης και στις τρεις Τοπικές Κοινότητες Πολυδρόσου, Επταλόφου και Λιλαίας της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού.

Ο Δήμαρχος Δελφών, Νίκος Φουσέκης, δήλωσε σχετικά:

«Το έργο των αναπλάσεων στις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού αποτελεί ένα μακροχρόνιο και φιλόδοξο όραμα τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής όσο και παλαιότερων Δημοτικών Αρχών του Δήμου Παρνασσού. 

Περιλαμβάνονται αναπλάσεις και στις τρεις τοπικές κοινότητες, Πολυδρόσου, Επταλόφου και Λιλαίας της Δ.Ε. Παρνασσού βελτιώνοντας συνολικά την εικόνα τους και αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των πολυπληθών επισκεπτών της περιοχής. 

Θέλω να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες του Δήμου μας και τους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους της Δ.Ε. Παρνασσού για την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του σχεδιασμού και της ωρίμανσης του συγκεκριμένου έργου. 

Με ομαδική και συντονισμένη δουλειά έγινε εφικτή η ένταξη, η δημοπράτηση και η συμβασιοποίηση ενός ακόμα έργου του Δήμου μας με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. 

Η κατασκευή του πιθανά να δημιουργήσει μικρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων, σύντομα όμως τόσο αυτοί όσο και οι επισκέπτες των ιδιαιτέρου κάλους συγκεκριμένων οικισμών θα απολάβουν τα οφέλη της κατασκευής του. 

Όπως έχω τονίσει η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την κατασκευή όλων των μεγάλων υποδομών του αρχικού μας σχεδιασμού και ανταμείβει την προσπάθεια και τους κόπους ετών, ενώ παράλληλα αποτελεί εφαλτήριο για τον σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ