06.03.21 | 10:28

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ/2018: To epoli.gr απαντά σε ερωτήσεις υποψηφίων
10.06.19 | 17:11

3Κ/2018: To epoli.gr απαντά σε ερωτήσεις υποψηφίων

To epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

 

Ερωτήσεις - Απαντήσεις 

Γεια σας. Επειδή επικοινώνησα με το ΑΣΕΠ και απάντηση δεν έλαβα, θα ήθελα να ρωτήσω εσάς, γιατί καταλαβαίνω ότι είστε πιο ειδικοί. Στην περιβόητη προκήρυξη 3K, αν κάποιος έχει προσκομίσει απολυτήριο Λυκείου είναι νόμιμος; Και τα αδέρφια από πολύτεκνη οικογένεια παίρνουν όλοι τα μόρια της πολυτεκνίας στην ίδια προκήρυξη; Αν όχι σε τι ενέργειες με συμβουλεύετε να προβώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Η προκήρυξη ζητούσε για την κάλυψη θέσεων ΥΕ το απολυτήριο του γυμνασίου. Αν κάποιος έχει κοπεί εξαιτίας του ότι προσκόμισε το απολυτήριο του Λυκείου και όχι του Γυμνασίου θα πρέπει να κάνει αίτηση θεραπείας. Όλα τα αδέλφια παίρνουν τα μόρια της πολυτεκνίας, αρκεί να έχουν προσκομίσει το πιστοποιητικό του ΑΣΠΕ και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα τους.»

 

Ερώτηση εκ μέρους φίλης που είναι στους διοριστέους της 3Κ/2018 ΥΕ. Την κάλεσαν από το δήμο και της είπαν μέχρι να πάρουν ΦΕΚ για τα οριστικά και να τους καλέσουν, αν θέλει να κάνει τρίμηνη σύμβαση και σε περίπτωση που βγει το ΦΕΚ ενώ κάνει το τρίμηνο, διακόπτεται η τρίμηνη σύμβαση και υπογράφει με την νέα που είναι και μόνιμο. Μπορείτε να μου πείτε σε τέτοια περίπτωση τι ισχύει, ώστε να μην υπάρξει κανένα κόλλημα με την κανονική πρόσληψη στο δήμο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

«Δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Μόλις την καλέσουν για να αναλάβει υπηρεσία θα παραιτηθεί της θέσης που έχει με σύμβαση και θα διοριστεί ως μόνιμη.»

 

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την προκήρυξη 3Κ/2018. Στα αποτελέσματα με βγάζει απορριπτέο με τον κωδικό 054 ο οποίος είναι άδεια οδήγησης Γ’  Κατηγορίας. Εγώ είχα καταθέσει όλα τα χαρτιά και την άδεια οδήγησης την οποία έχω από το 2001. Τα μόρια μου στα προσωρινά ήταν 1.592. Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να κινηθώ, τι να κάνω; Ευχαριστώ πολύ!

«Αν στους προσωρινούς πίνακες εμφανιζόσασταν ως επιτυχών θα πρέπει να περιμένετε να λάβετε το έγγραφο που θα σας σταλεί από το ΑΣΕΠ, στο οποίο θα αναφέρεται για ποιο λόγο δεν περιληφθήκατε στους οριστικούς πίνακες. Αν λοιπόν δείτε ότι η απόρριψή σας οφείλεται σε λάθος του ΑΣΕΠ και όχι σε δικό σας λάθος θα πρέπει να κάνετε αίτηση θεραπείας.»

 

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για την 3Κ. Ενώ έχω βάλει το χαρτί της πολυτεκνίας από την ανώτατη αρχή πολυτέκνων, η προκήρυξη ζητούσε και την οικογενειακή κατάσταση του πατέρα μου γιατί είμαι τέκνο πολυτέκνων το οποίο δεν το είχα βάλει στην αίτηση που το ζητούσε. Το χαρτί αυτό το δίνουμε στους πολύτεκνους για να πάρουμε το επίσημο χαρτί των πολυτέκνων. Το αποτέλεσμα είναι να χάσω 300 μόρια και ενώ στους προσωρινούς είχα περάσει στον δήμο Ζωγράφου στα οριστικά δεν πέρασα πουθενά. Τι μπορώ να κάνω; Σας ευχαριστώ.

«Δυστυχώς η προκήρυξη ανέφερε ρητώς μεταξύ των απαραίτητων δικαιολογητικών για την απόδειξη της πολυτεκνίας το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα του υποψηφίου. Στην περίπτωσή σας θα μπορούσατε να κάνετε αίτηση θεραπείας και να προσκομίσετε μαζί το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα σας αναφέροντας ότι εκ παραδρομής δεν προσκομίστηκε αρχικά και ελπίζοντας ότι θα γίνει δεκτή με αυτό το σκεπτικό.»

 

Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε αν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 μπορούν να πάρουν τα μόρια (300) του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 2 αδέρφια της οικογένειας και να διοριστούν και οι δυο στον ίδιο δήμο ή σε διαφορετικό; Επίσης αν έχει κατατεθεί πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με ημερομηνία του 2017 μπορώ να το διορθώσω με την δήλωση θεραπείας;

«Όλα τα αδέλφια παίρνουν τα μόρια της πολυτεκνίας αρκεί να έχουν προσκομίσει το πιστοποιητικό του ΑΣΠΕ και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα τους. Ο Δήμος στον οποίο θα διοριστούν εξαρτάται από τα μόρια και τις επιλογές του καθενός και δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι είναι αδέλφια. Αναφορικά με το πρόβλημα του πιστοποιητικού θα μπορούσατε να κάνετε αίτηση θεραπείας και να προσκομίσετε μαζί το πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πατέρα σας αναφέροντας ότι εκ παραδρομής δεν προσκομίστηκε αρχικά και ελπίζοντας ότι η αίτηση θεραπείας θα γίνει δεκτή με αυτό το σκεπτικό.»

 

Είμαι στον πίνακα επιλαχόντων και δεν μου έχουν περαστεί τα μόρια των δυο ανήλικων παιδιών μου οπότε καταλαβαίνω ότι έχει πρόβλημα το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Ευχαριστώ πολύ!!! Βοηθήστε με σας παρακαλώ είμαι σε απόγνωση!!!!

«Αν στους προσωρινούς πίνακες εμφανιζόσασταν ως επιτυχών/επιτυχούσα θα πρέπει να περιμένετε να λάβετε το έγγραφο που θα σας σταλεί από το ΑΣΕΠ, στο οποίο θα αναφέρεται για ποιο λόγο δεν περιληφθήκατε στους οριστικούς πίνακες. Αν ο λόγος σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το πιστοποιητικό, αυτό θα αναφέρεται στο έγγραφο του ΑΣΕΠ που θα σας αποσταλεί. Αν λοιπόν δείτε ότι η απόρριψή σας οφείλεται σε λάθος του ΑΣΕΠ και όχι σε δικό σας λάθος θα πρέπει να κάνετε αίτηση θεραπείας.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ