06.03.21 | 10:08

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3Κ/2018: Το epoli.gr απαντά σε ερωτήματα υποψηφίων [Μέρος Ζ’]
21.06.19 | 09:21

3Κ/2018: Το epoli.gr απαντά σε ερωτήματα υποψηφίων [Μέρος Ζ’]

Τo epoli.gr όπως και με την δημοσιοποίηση της Προκήρυξης, όσο και με τη γνωστοποίηση των οριστικών πινάκων της, προχωρά στην παράθεση απαντήσεων, ερωτήσεων υποψηφίων, μη επιτυχόντων της 3Κ και τις 8.500 μόνιμες θέσεις Καθαριότητας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Οι ερωτήσεις που δέχεται το epoli.gr απαντώνται προσωπικά στην περίπτωση που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση και με άρθρο, όταν αποτελούν γενικότερη.

Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών. Ο αριθμός των ερωτήσεων, καθημερινά, είναι μεγάλος.

Επίσης, η ευθύνη της απάντησης - κάτι που το epoli.gr πράττει με δική του πρωτοβουλία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους υποψηφίους - απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Α' μέρος ερωτήσεων - απαντήσεων υποψηφίων, ΕΔΩ το Β'ΕΔΩ το Γ'ΕΔΩ το Δ’ΕΔΩ το Ε’ και ΕΔΩ το Στ' ή βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ.

 

Οι Ερωτήσεις - Απαντήσεις

  • Για την 3K/2018. Στην κατηγορία για οδηγός έβαλα εμπειρία σαν οδηγός γιατί τα ένσημα ήταν σαν οδηγός και στις κατηγορίες χειριστών δεν τα έβαλα καθόλου. Μήπως έπρεπε να τα δηλώσω; Ήθελε γενική εμπειρία από οποιοδήποτε κλάδο; Μήπως έκανα λάθος; Τι μπορώ να κάνω; Σας ευχαριστώ πολύ.

«Θα έπρεπε να είχατε βάλει τους μήνες εμπειρίας σας και στις θέσεις των χειριστών και θα κρινόταν από το ΑΣΕΠ αν ήταν συναφής η εμπειρία σας με το αντικείμενο της θέσης. Από τη στιγμή που δεν δηλώθηκε η εμπειρία καθόλου στην αίτηση, τώρα δεν μπορεί να γίνει συμπλήρωση. Ίσως υποβάλλοντας αίτηση θεραπείας να επικαλεστείτε ότι εκ παραδρομής δεν αναγράφηκε στην αίτηση η σχετική εμπειρία.»

 

  • Καλησπέρα μια ερώτηση. Όσοι πέτυχαν στην προκήρυξη 3Κ/2018 αλλά παράλληλα δουλεύουν με κοινωφελή σε Δήμο, σε ποιο στάδιο πρέπει να δηλώσουν παραίτηση;

«Πριν τον διορισμό τους.»

 

  • Καλησπέρα θα θελα να ρωτήσω για την 3Κ/2018. Όσον αφορά την ειδική κατηγορία. Εγώ όπως διάβασα την προκήρυξη κατάλαβα ότι μόρια από ειδική εμπειρία έπαιρναν όσοι ήταν σε υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά έχω δει στα τελικά αποτελέσματα αυτή η εμπειρία μπήκε σε όλες τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ που πιστεύω όποιος έκανε οποιοδήποτε πρόγραμμα σε Δήμο σε οποιαδήποτε θέση τα πήρε. Είναι σωστό αυτό ή πρέπει να κινηθώ νομικά;

«Σύμφωνα με το ά. 24 του ν. 4479/2017 και την προκήρυξη 3Κ/2018 την μοριοδότηση των 17 μορίων ανά μήνα και μέχρι 24 μήνες λαμβάνουν όσοι έχουν απασχοληθεί με ανταποδοτικές υπηρεσίες σε Ο.Τ.Α., δηλαδή υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από τα ανταποδοτικά τέλη. Δεν αναγνωρίζεται ειδική εμπειρία για απασχόληση σε άλλες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., π.χ. για απασχόληση σε διοικητικές υπηρεσίες, σε οικονομικές υπηρεσίες, στα Κ.Ε.Π. κ.ο.κ. Κατά συνέπεια εφόσον κρίνετε ότι αναγνωρίστηκε ειδική εμπειρία σε κάποιον που δεν απασχολήθηκε σε ανταποδοτικές υπηρεσίες μπορείτε να προσφύγετε με τους τρόπους που έχουμε ήδη υποδείξει.»

 

  • Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Μπορώ να στείλω από τώρα την αίτηση θεραπείας χωρίς ακόμη να μου έχει στείλει ο ΑΣΕΠ τον λόγο που με κόψανε μόρια ή να περιμένω να μου στείλουν ώστε να τους απαντήσω. Και κάτι ακόμη, γνωρίζετε πότε περίπου θα μας στείλει μήνυμα ο ΑΣΕΠ για να απαντήσουμε; Σας ευχαριστώ.

«Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση θεραπείας ανά πάσα στιγμή, δηλαδή και πριν λάβετε την ενημέρωση. Είναι όμως προτιμότερο να το κάνετε αφού θα έχετε αποκτήσει πλήρη εικόνα για το λόγο για τον οποίο εμφανίζεται ότι έχετε απορριφθεί. Οι ενημερώσεις από το ΑΣΕΠ θα σταλούν τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες.»

 

  • Εμείς που είμαστε επιλαχόντες της 3Κ/2018, μέχρι πότε έχουμε προθεσμία για να κάνουμε προσθήκη -όχι αίτηση θεραπείας- που δεν έχει προθεσμία;

«Δεν υπάρχει διαδικασία προσθήκης είτε στοιχείων είτε εγγράφων, παρά μόνο η διαδικασία της αιτήσεως θεραπείας.»

 

  • Γεια σας σχετικά με την 3Κ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, ενώ έχω βάλει όλα τα πιστοποιητικά πολυτεκνίας κανονικά και οικογενειακής κατάστασης δεν σημείωσα πάνω στην αίτηση στα βαθμολογούμενα προσόντα το κουτάκι της πολυτεκνίας, ενώ αντίθετα το σημείωσα στις ιδιότητες. Έχω κάνει ένσταση γιατί στα προσωρινά δεν μου μέτρησαν τις 300 μονάδες της πολυτεκνίας και από ότι φάνηκε δεν το μέτρησαν και στο οριστικά. Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Eυχαριστώ.

«Μπορείτε να κάνετε αίτηση θεραπείας και να ζητήσετε να υπολογισθούν.»

 

 

* Σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ