21.09.19 | 18:19

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΘΗΡΑΣ

«2013: Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη»
02.07.13 | 13:01

2013: Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη

Ο Δήμος Θήρας και η Πολιτιστική Εταιρεία Πλοηγός πραγματοποιούν την Κυριακή, 7 Ιουλίου, 8:30 μ.μ., τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Δημήτρη Ταλιάνη "Αμπελόεσσα Σαντορίνη", στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «2013: Έτος γαστρονομίας στη Σαντορίνη».

Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως τις 26 Ιουλίου. Κάθε μέρα 10.00 - 14.00 και 18:30 - 21:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φυρά.

Ο Δημήτρης Ταλιάνης επιχειρεί μια σύνθεση της επίνοιας που αναπαύεται σε φυσικές ορίζουσες, με τη γλώσσα των πραγμάτων που υπάρχουν για να ερμηνεύονται. 

Παραμένει πιστός στην εξιστόρηση της σχέσης του ανθρώπινου εργόχειρου μέσα στο φυσικό τοπίο και μοναχικός μάστορας της χαμένης τέχνης του οπτικού σχολίου. 

Το έργο του παραπέμπει με επιμονή, εκτός του κάδρου, στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τα έργα, στον οργανωτή της δικής του τάξης, στο χειρώνακτα των αξιών του. 

Κι όταν οι πλοχμοί των αμπελιών δέσουν με την τοπογραφία, όταν οι καρποί φωτιστούν από τη ματιά του, όταν το αμπέλι και το κρασί πάρουν τους δρόμους της ερημιάς ή της ξενιτιάς τους, απομένει μια μοναδική αίσθηση πληρότητας, που μας βοηθά στο σημαντικό: να αποκτήσουμε βίο και πολιτεία.

Η θητεία του Δημήτρη Ταλιάνη στην Αμπελόεσσα Σαντορίνη ξεκινά τον Αύγουστο του 1986, φωτογραφίζοντας τον τρύγο στο νησί. Μέχρι σήμερα παρακολουθεί το όργωμα, το κλάδεμα, το ξεβλάστωμα, το ξεφύλλισμα, και ξανά τον τρύγο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ