19.02.20 | 03:25

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1.618 εργαζόμενοι στην Υγεία σε κινητικότητα - Η λίστα με τα Νοσοκομεία
05.08.13 | 14:49

1.618 εργαζόμενοι στην Υγεία σε κινητικότητα - Η λίστα με τα Νοσοκομεία

Σε καθεστώς κινητικότητας τίθενται 1.618 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο αρμόδιος Υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός επανέλαβε πάντως, πως δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στους εργαζομένους του ΕΣΥ, με εξαίρεση όσους εντοπισθούν με πλαστά δικαιολογητικά ή εις βάρος τους εκκρεμούν πειθαρχικά παραπτώματα.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης, από το καθεστώς κινητικότητας εξαιρούνται οι μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ, ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει κινητικότητα και σε εργαζόμενους στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε κινητικότητα θα προέρχονται από τα εξής Νοσοκομεία:

Στην Αθήνα:

Την Πολυκλινική Αθηνών.

Το Νοσοκομείο Πατησίων.

Το Αμαλία Φλέμινγκ.

Το Σπηλιοπούλειο.

Το Αγία Βαρβάρα.

Στη Θεσσαλονίκη:

Το Αφροδίσιων Νοσημάτων.

Το Ειδικών Παθήσεων.

Το Νοσοκομείο Παναγία.

Το Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος.

Ύστερα, από τα νοσοκομεία που αλλάζουν μορφή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν και οι αλλαγές χρήσης σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Το χρονοδιάγραμμα

Για το χρονοδιάγραμμα της κινητικότητας, έκανε γνωστό ότι την Τρίτη υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας και ότι στις 13 Αυγούστου ξεκινά η αξιολόγηση των εργαζομένων από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους τους υπουργείου Υγείας και έναν του ΑΣΕΠ. 

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις 21 Αυγούστου και στις 23 θα αναρτηθεί ονομαστικός κατάλογος. 

Μία ημέρα μετά τις 24 Αυγούστου και έως τέλος του μηνός «οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν και οι επιλογές τους θα γίνουν σεβαστές» είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ