01.06.20 | 19:29

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10χρονοι παίκτες Τουρκικής ομάδας χαιρετούν στρατιωτικά στο Βέλγιο!
16.10.19 | 16:13

10χρονοι παίκτες Τουρκικής ομάδας χαιρετούν στρατιωτικά στο Βέλγιο!

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο του στρατιωτικού χαιρετισμού, από Τούρκους αθλητές, σε μια προσπάθεια στήριξης των επιθέσεων στη Συρία.

Η πιο τρανή - σοκαριστική απόδειξη αυτού, έρχεται από 10χρονους παίκτες Τουρκικής ομάδας στο Βέλγιο.

«Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του Τουρκικού έθνους», αναφέρει το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία αυτή.

Φυσικά και έχουν προκληθεί τεράστιες αντιδράσεις στο Βέλγιο.

«Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει», ήταν τα λόγια του Μπεν Βέιτς, υπουργού αθλητισμού της χώρας.

Σε αυτόν απάντησε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Μπασίρ Χαραμάτ υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για να δίδεται τέτοια έκταση στο θέμα.

«Κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;», ανέφερε.

Για το ζήτημα πήρε θέση και η Oμοσπονδία του Βελγίου η οποία αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για το θέμα και να αποφασίσει για την τιμωρία που θα επιβληθεί.ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ