EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προχωρά άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας

«Προχωρά άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας»

«Προχωρά άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης του γεφυριού της Πλάκας»

A+ A-

«Σήμερα, συνεχίζουμε από εδώ, την ομόψυχη προσπάθεια για την αναστήλωση του ιστορικού τοπόσημου της Πλάκας. Αυτό είναι πραγματικά ελπιδοφόρο. Είναι ελπιδοφόρο, γιατί πέρα από Κόμματα, Παρατάξεις, κρατικούς φορείς, επιστημονικούς φορείς, υπάρχει μία άλλη λογική: στο πως προσπαθούμε, στο πως καταφέρνουμε να αναστηλώσουμε το γεφύρι της Πλάκας».

Με τη φράση αυτή, ο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., κ. Χρ. Σπίρτζης, στην παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη «Συμβολή του ΕΜΠ στην αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας – Ένας χρόνος μετά», που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στην Αθήνα, συνόψισε τις συντονισμένες προσπάθειες Κυβέρνησης, επιστημόνων και φορέων, με κινητήριο επιστημονικό μοχλό το ΕΜΠ, για την επίτευξη της άμεσης αναστήλωσης του ιστορικού μνημείου της Ηπείρου, του μονότοξου γεφυριού της Πλάκας.

Ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού, για την Ήπειρο και τη Χώρα ολόκληρη.

Αναφερόμενος τέλος και στη σημειολογία, όπως χαρακτηριστικά είπε, του ίδιου του έργου, σημείωσε στην τοποθέτησή του:

«Για μας η αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας έχει και μια άλλη σημειολογία, συμβολίζει και κάτι παραπάνω: τον συμβολισμό ενός κατεστραμμένου ιστορικού αρχιτεκτονικού μνημείου και έργου υποδομής, συνδεδεμένου άρρηκτα με την ιστορία της χώρας. Μιας χώρας, που παραλάβαμε κατεστραμμένη και πρέπει να αναστηλώσουμε μαζί με το γεφύρι».

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο