EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Euro2016: WALMAIN και NIREXIT στο 2ο ματς της μάχης των 16

Euro2016: WALMAIN και NIREXIT στο 2ο ματς της μάχης των "16"

Euro2016: WALMAIN και NIREXIT στο 2ο ματς της μάχης των "16"

A+ A-

Ο “Βρετανικός εμφύλιος” μεταξύ της Ουαλίας με την Βόρεια Ιρλανδία διεξήχθη στο “Παρκ ντε Πρενς” του Παρισιού, για τους "16" του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με... "παραμονή" στο Euro για τους Ουαλούς και... "έξοδο" για τους Βορειοϊρλανδούς.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ουαλία προκρίθηκε, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία, προκρίθηκε ως μία από τις τέσσερις καλύτερες "τρίτες" ομάδες των ομίλων.

Η Ουαλία θα αντιμετωπίσει την ομάδα, που θα προκριθεί από τον αγώνα Ουγγαρία - Βέλγιο, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή.

Η αναμέτρηση, ξεκίνησε με την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10’ για τη Βόρεια Ιρλανδία, όταν ο Ντάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, έπιασε το φαλτσαριστό σουτ, "υποχρεώνοντας" τον Ουαλό τερματοφύλακα Χένεσεϊ να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 19', Ο Ράμσεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά προηγουμένως είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Σουτ του Γουάρντ στο 22’ έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Χένεσεϊ.

Λήξη του ημιχρόνου. Χωρίς ρυθμό η αναμέτρηση, κακό θέαμα, οι ομάδες δεν ρίσκαραν μένοντας στο 0-0.

Με καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Στο 53΄, η πρώτη καλή στιγμή για την Ουαλία στο ματς. Ωραία σέντρα του Ράμσεϊ από τα δεξιά, κεφαλιά του Βόουκς αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Στο 58' νέα καλή ευκαιρία για την Ουαλία. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ, η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία του ΜακΓκόβερν, που δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε σωτήρια.

Η Ουαλία άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του ΜακΌλεϊ στο 75ο λεπτό!

Το σκορ δεν άλλαξε στο χρόνο που απέμενε, με τους Ουαλούς να κρατάνε την μπάλα στην κατοχή τους και μαζί την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Λήξη του αγώνα. Νίκη και πρόκριση στους "8" για την Ουαλία!

Το γκολ

75': Ο Μπέιλ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, προς τη περιοχή για τον επερχόμενο Ρόμπσον Κανού και ο ΜακΌλεϊ στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, με προβολή, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία).

Οι συνθέσεις

ΟΥΑΛΙΑ (Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ράμσεϊ, Μπέλ, Λέντλεϊ - (63' Τζ. Γουίλιαμς), Βόουκς - (55' Ρόμπσον Κανού).

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Ο' Νιλ): ΜακΓκόβερν, ΜακΌλεϊ - (84' ΜακΓκένις), Τζ. Έβανς, Ντέιβις, Λάφερτι, Κ.Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ (79' ΜακΓκιν), Χιούζ, Γουάρντ - (68' Ουάσιγκτον), Κάθκαρτ.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο