EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Euro2016: Πιο εύστοχοι στα πέναλτι οι Πολωνοί πήραν την πρόκριση!

Euro2016: Πιο εύστοχοι στα πέναλτι οι Πολωνοί πήραν την πρόκριση!

Euro2016: Πιο εύστοχοι στα πέναλτι οι Πολωνοί πήραν την πρόκριση!

A+ A-

Έναρξη της φάσης των “16”, με το νοκ-άουτ αγώνα μεταξύ της Ελβετίας και της Πολωνίας. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο “Ζοφρουά Γκισάρ” του Σεντ Ετιέν.

Οι Πολωνοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον 3ο όμιλο, όπως και οι Ελβετοί, που προκρίθηκαν και εκείνοι ως δεύτεροι από τον πρώτο όμιλο.

Το νικητή του ζευγαριού της Κροατίας με την Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά, η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση.

Ο αγώνας ξεκίνησε, με μεγάλη ευκαιρία στο 30ο δευτερόλεπτο για την Πολωνία, όταν ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ντζουρού, προσπάθησε να “τσιμπήσει” την μπάλα από τον Ζόμερ που την απομάκρυνε, για να φτάσει εκτός περιοχής στον Μίλικ, που με αριστερό σουτ δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα, με εξουδετερωμένο τον Ελβετό τερματοφύλακα.

Στο 10’, οι Ελβετοί απείλησαν, όταν σε γύρισμα του Σακίρι από τα αριστερά, ο Τζεμαϊλί ακολούθησε τη φάση, έπιασε το αριστερό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό των διχτύων της εστίας των Πολωνών.

Στο 23', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκες, ο Τζεμαϊλί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο ημίωρο, η Ελβετία ισορρόπησε το ματς, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά τις πιο κλασσικές ευκαιρίες τις είχε η Πολωνία.

Στο 31’, ο Λεβαντόφσκι έβγαλε την κάθετη πάσα στον Γκροζίσκι, που από την μεγάλη περιοχή προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Ζόμερ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του.

Στο 33', σέντρα του Μπλαστσικόφσκι από τα δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Μίλικ, ο οποίος λίγο έξω από την μικρή περιοχή και διαγώνια αριστερά έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Από κόρνερ του Ροντρίγκες στο 35’, ο Σερ έπιασε μόνος αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή των Πολωνών, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι.

Σουτ του Τζεμαϊλί για τους Ελβετούς στο 38,’ αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Φαμπιάνσκι έδιωξε σε κόρνερ.

Αντεπίθεση της Πολωνίας στο 39’, και ο Μπλαστσικόφσκι με πολύ ωραίο πλασέ ανοίγει το σκορ για την Πολωνία!

Λήξη του ημιχρόνου, με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, αλλά οι Πολωνοί προηγήθηκαν με 0-1.

Η επανάληψη ξεκίνησε με δύο ευκαιρίες:

- Στο 50', ευκαιρία για την Πολωνία. Ο Λεβαντόφσκι λίγο μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ αλλά ο Ζόμερ μπλόκαρε τη μπάλα.

- Στο 51', ευκαιρία για την Ελβετία. Διαγώνια κίνηση και σουτ του Σακίρι, έδιωξε δύσκολα ο Φαμπιάνσκι.

Ο Μπλαστσικόφσκι στο 53', σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ελβετός τερματοφύλακας, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Χωρίς πολλές φάσεις συνεχίστηκε ο αγώνας και φτάνοντας στο 71', ο Πίστσεκ σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ από την εστία των Ελβετών.

Πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ για τους Ελβετούς από τον Ροντρίγκες στο 72', αλλά ο Φαμπιάνσκι με εκπληκτική επέμβαση, έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Δοκάρι στο 78' για την Ελβετία. Ο Σεφέροβιτς με αριστερό "κεραυνό" μέσα από την περιοχή των Πολωνών έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας τους.

Καταπληκτικό "βολ-πλανέ", από τον Σακίρι στο 82' και η Ελβετία ισοφάρισε σε 1-1!

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, φάουλ για τους Πολωνούς, το εκτέλεσε ο Μίλικ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια των Ελβετών.

Χωρίς νικητή στο 90λεπτο.

Πολύ ανώτεροι οι Ελβετοί στην επανάληψη, κουρασμένοι έδειξαν οι παίκτες της Πολωνίας.

Η ημίωρη παράταση

Επιφυλακτικές έδειξαν οι δύο ομάδες στην παράταση, χωρίς να ρισκάρουν ιδιαίτερα, προσέχοντας τις άμυνες τους και χωρίς να δημιουργήσουν σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τους Ελβετούς στο 112', όταν ο Φαμπιάνσκι αντέδρασε εντυπωσιακά, διώχνοντας σε κόρνερ κεφαλιά του Ντερντιγιόκ, μετά από σέντρα του Σακίρι.

Απάντηση των Ελβετών στο 119', όταν ο Λιχστάινερ πρόλαβε κι απομάκρυνε από την περιοχή του, πριν οι Πολωνοί γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ζόμερ.

Η διαδικασία των πέναλτι

Πρώτη εκτέλεσε πέναλτι η ομάδα της Ελβετίας.

  • Λιχστάινερ εύστοχος και 1-0.
  • Λεβαντόφσκι εύστοχος και 1-1.
  • Τσάκα άστοχος η μπάλα άουτ!
  • Μίλικ εύστοχος και 1-2.
  • Σακίρι εύστοχος και 2-2.
  • Γκλικ εύστοχος και 2-3.
  • Σερ εύστοχος και 3-3.
  • Μπλαστσικόφσκι εύστοχος και 3-4.
  • Ροντρίγκες εύστοχος και 4-4.
  • Τελευταίο πέναλτι για τους Πολωνούς. Κριχόβιακ εύστοχος 4-5!

Η Πολωνία πήρε την πρόκριση στους "8".

Τα γκολ

39’: Οι Πολωνοί έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Γκροζίτσκι κέρδισε την κόντρα από δεξιά σέντραρε και η μπάλα έφτασε στον Μπλαστσικόφσκι, που με ωραίο πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ζόμερ κι έγραψε το 0-1.

82': Ο Σακίρι με εκπληκτικό "βολ-πλανέ", από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Φαμπιάνσκι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο διαιτητής: Μάρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία).

Οι συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σεφέροβιτς, Τσάκα, Μπεχράμι - (77' Φερνάντες), Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί - (58' Εμπολό), Μεχμέντι - (70' Ντερντιγιόκ), Ντζουρού, Σερ, Σακίρι.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Παζντάν, Γεντρέιτσικ, Μαζίνσκι - (102' Γιοντλόβιετς), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροζίσκι - (104΄ Πέσκο), Γκλικ, Μπλαστσικόφσκι, Πίστσεκ.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο