EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΚΕΔΕ: Fast track αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας

ΚΕΔΕ: “Fast track αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας”

ΚΕΔΕ: “Fast track αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας”

A+ A-

Τη συμπαράστασή του στους πληγέντες της Μάνδρας και της Δυτικής Αττικής εκφράζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Την ίδια στιγμή, έντονος είναι ο προβληματισμός μεταξύ των δημάρχων για τις αντοχές των αντιπλημμυρικών έργων λόγω της κλιματικής αλλαγής επ’ αφορμής του μεγάλου όγκου υδάτων και λάσπης που κατέστρεψε την Μάνδρα. Αυτό αποτυπώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, που καλύπτει το epoli.gr.

Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι, εξ αιτίας της καταστροφής στη Μάνδρα με 21 νεκρούς πρέπει να υπάρξουν ταχύτατες διαδικασίες για αποκατάσταση υποδομών και αντιπλημμυρική θωράκιση σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο.

Προηγήθηκε η πρόταση του προέδρου του αυτοδιοικητικού οργάνου, Γ. Πατούλη, να αποδοθούν ευθύνες και να δοθεί ένα συμβολικό ποσόν από το ταμείο της ΚΕΔΕ σε Μάνδρα, Ν. Πέραμο και Μαγούλα. Πρόκειται για τις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πρόταση έτυχε αποδοχής από τους επικεφαλής παρατάξεων της ΚΕΔΕ, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι, πρέπει η απόδοση του ποσού να είναι συμβολική.

Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη για ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης με επιταχυμένες διαδικασίες, που θα αναλάβει να εκπονήσει η Περιφέρεια Αττικής για τη Μάνδρα.

Οι αιρετοί έθιξαν το ζήτημα της γραφειοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι, για ένα αντιπλημμυρικό έργο απαιτούνται εγκρίσεις από 14 υπηρεσίες του Δημοσίου.

Παράλληλα, έθιξαν το ζήτημα των τεχνικών προδιαγραφών των υφιστάμενων μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση, υποστηρίζοντας ότι, πρέπει να αναθεωρηθούν λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο