EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΕΥΑ Κοζάνης VS ΔΕΗ για χρέη 7,2 εκατ. ευρώ

ΔΕΥΑ Κοζάνης VS ΔΕΗ για χρέη 7,2 εκατ. ευρώ

ΔΕΥΑ Κοζάνης VS ΔΕΗ για χρέη 7,2 εκατ. ευρώ

A+ A-

Αύριο εκδικάζεται η προσφυγή της ΔΕΥΑ Κοζάνης ενάντια στην ΔΕΗ, προκειμένου η τελευταία να μην προχωρήσει στην κατάσχεση λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης, για χρέος 7,2 εκατ. Ευρώ.

Όπως είχε αναδείξει το epoli.gr τα χρέη των ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα ξεπερνούν τα 85 εκατ. ευρώ και οφείλονται κυρίως στις χρεώσεις της ΔΕΗ με τιμές οικιακού τιμολογίου. Ενώ, για χρόνια, η Ένωση των ΔΕΥΑ ζητά την εξομοίωση των χρεώσεων με το αρδευτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Το epoli.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λ. Ιωαννίδη, ο οποίος εξήγησε ότι πρόκειται για παλιά οφειλή, που αφορά την περίοδο 1989 – 1999. Η οφειλή ανέρχεται σε 7,2 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 3,3 εκατ. Ευρώ είναι η κύρια οφειλή και το υπόλοιπο είναι προσαυξήσεις.

Ο δήμαρχος Κοζάνης ξεκαθάρισε ότι, “δεν υπάρχουν τρέχουσες οφειλές. Η ΔΕΥΑ απολαμβάνει μπόνους καλού καταναλωτή για την εξόφληση των τρεχουσών οφειλών”.

Ωστόσο, όπως εξηγεί, η ΔΕΗ έχει προχωρήσει στην διαδικασία της κατάσχεσης των λογαριασμών ΔΕΥΑ, προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα. Προκειμένου να αποφευχθεί η κατάσχεση των λογαριασμών, η διοίκηση της ΔΕΥΑ έχει καταθέσει αίτημα αναστολής. Το αίτημα πρόκειται να συζητηθεί αύριο στο Δικαστήριο.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι, “παρά το γεγονός ότι μπορούσε να είναι ιδιαίτερα απαιτητική από τη ΔΕΥΑΚ με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων, έχει προβεί σε μια σειρά προτάσεων προς τη δημοτική Αρχή για τη διευθέτηση του χρέους ξεκινώντας από την πρόταση για 10% προκαταβολή και το υπόλοιπο σε 100 μηνιαίες δόσεις, ενώ προχώρησε και σε δεύτερη πρόταση με 5% προκαταβολή και 100 μηνιαίες δόσεις”.

“Όμως αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της σημερινής δημοτικής Αρχής να διευθετήσει το χρέος της ΔΕΥΑΚ, όπως εκείνη το αντιλαμβάνεται καλύτερα, της απευθύνει μια ακόμη ευνοϊκότερη πρόταση για μόλις 2,85% προκαταβολή (ήτοι 200.000 ευρώ) και το υπόλοιπο του ποσού να εξοφληθεί με 70.000 ευρώ το μήνα”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο