EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς ρύθμιση οι οφειλές των εργαζομένων του πάρκου Τρίτση

Προς ρύθμιση οι οφειλές των εργαζομένων του πάρκου Τρίτση

Προς ρύθμιση οι οφειλές των εργαζομένων του πάρκου Τρίτση

A+ A-

Με τροπολογία ρυθμίζονται οι παλιές οφειλές προς τους εργαζομένους του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, όπως και οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η διάταξη που φέρει την υπογραφή του υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Σ. Φάμελλου στο νομοσχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι “στο ΝΠΙΔ ‘Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης’ μεταβιβάζονται οι πάσης φύσεως οφειλές μισθών, εισφορών, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προσαυξήσεων, καθώς και λοιπές υποχρεώσεις προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης που αφορούν το προσωπικό, του οποίου οι εργασιακές σχέσεις μεταβιβάστηκαν σε αυτό, σύμφωνα με το εδάφιο της ίδιας παραγράφου”. Η δε ισχύς της διάταξης είναι αναδρομική από 9.8.2016, οπότε και ψηφίστηκε ο νομός για την ανασύσταση του φορέα και την συγκρότηση νέας εννιαμελούς διοίκησης.

Η πρωτοβουλία για την διάταξη του 2016 ανήκε στον τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτη. Η δε πρόβλεψη για σταθερή χρηματοδότηση του μητροπολιτικού πάρκου είχε προκαλέσει την αντίδραση μερίδας των δημάρχων της Αττικής. Οι ίδιοι είχαν εκφράσει την διαφωνία τους επειδή προβλεπόταν ότι η χρηματοδότηση για την συντήρηση του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” θα προερχόταν από το 0,3% επί των ΚΑΠ, που εισέπρατταν οι δήμοι της Αττικής.

 

Ακολουθεί η τροπολογία

Π

Επισυναπτόμενα αρχεία
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ | Προβολή/κατέβασμα

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο