EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δικαστική δικαίωση για συμβασιούχους Καθαριότητας Παιδικών Σταθμών Δήμου

Δικαστική δικαίωση για συμβασιούχους Καθαριότητας Παιδικών Σταθμών Δήμου

Δικαστική δικαίωση για συμβασιούχους Καθαριότητας Παιδικών Σταθμών Δήμου

A+ A-

Γράψαμε, αποκλειστικά, «…Τον “ασκό του Αιόλου” και για άλλες αντίστοιχες, αλλά και ανάλογες περιπτώσεις απολυμένων συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας, απασχολούμενων σε Νομικά Πρόσωπα Δήμων, “ανοίγει” η προσωρινή διαταγή – “οδηγός” του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που υποχρεώνει το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Γλυφάδας, με τον διακριτικό τίτλο “Κ.Α.Π.ΠΑ. Δήμου Γλυφάδας”, να απασχολεί μέχρι και τη συζήτηση των κατατεθειμένων ασφαλιστικών μέτρων, τους 6 απολυμένους συμβασιούχους από παρατάσεις Καθαριότητας, που υπέγραψαν νέες συμβάσεις, βάσει των εξαιρετικών προϋποθέσεων της παρ. 2 του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017 ή νόμου “Σκουρλέτη”», για τους απολυμένους συμβασιούχους - “παρατασιούχους” Καθαριότητας Παιδικών Σταθμών του Δήμου Γλυφάδας, και μόλις δύο βδομάδες μετά “δικαίωση”..., με τους συμβασιούχους - “παρατασιούχους” του Δήμου Καλλιθέας αυτήν τη φορά, να παραμένουν στην εργασία τους, προσωρινά, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, όπως αποκαλύπτει, σήμερα, και πάλι, αποκλειστικά, το epoli.gr.

 

Η υπόθεση

Στη Δικαιοσύνη (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) προσέφυγαν οι 24 απολυμένοι συμβασιούχοι – “παρατασιούχοι” Καθαριότητας του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, με την επωνυμία, «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης “Γιάννης Γάλλος”» του Δήμου Καλλιθέας, που δεν τους “έπιασε” o Νόμος “Σκουρλέτη” για παραμονή – όπως οι συνάδελφοί τους Καθαριότητας αμιγώς ανταποδοτικών υπηρεσιών – το μέγιστο μέχρι την 31η Μαρτίου 2018, ζητώντας: α) την παραμονή στην εργασία, με την ίδια εργασιακή σχέση απασχόλησης έως και την 28.09.17, β) την καταβολή “δεδουλευμένων”, από 14.07.2017 έως και 28.09.17 και γ) την καταβολή μισθών για τον χρόνο απασχόλησης, στο πλαίσιο προσωρινής διάταξης του Δικαστηρίου.

Μετά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων, ο Πρόεδρος Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, υποχρεώνει, προσωρινά, το προαναφερόμενο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Καλλιθέας να συνεχίσει να απασχολεί τους προαναφερόμενους εργαζομένους ΙΔΟΧ από παράταση, μέχρι και τη συζήτηση της αίτησής τους (18-12-2017), με την ίδια εργασιακή σχέση και καταβάλλοντας τους μηνιαίους μισθούς τους. 

Πρόκειται για άλλη μία σημαντική δικαστική απόφαση για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων ΙΔΟΧ Δήμων, που διεκδικούν την παραμονή στην εργασία τους.

 

Ακολουθεί η δικαστική απόφαση

Ε

Επισυναπτόμενα αρχεία
Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ | Προβολή/κατέβασμα

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο