EPOLI

Α

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΑΔΕΔΥ - Η αφορμή, οι ΑΙΤΙΕΣ!

ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΑΔΕΔΥ - Η αφορμή, οι ΑΙΤΙΕΣ!

ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΑΔΕΔΥ - Η αφορμή, οι ΑΙΤΙΕΣ!

A+ A-

Κάνοντας λόγο για προσυνεννοήσεις, «πίσω από κλειστές πόρτες», «συντεχνίες», «ψηφοθηρία», «κομματικά οφέλη», μεθοδεύσεις, «βάσει εκλογικών προσυνεδριακών συμφωνιών», αιφνίδια «αλλαγή θέσης», σφοδρό “κατηγορώ”, αλλά και ερωτήματα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τη στάση της, και τη… «σχέση» της - όπως καταγγέλλει - με τη Δ.Ο.Ε., στο θέμα της πρόθεσης του Υπ. Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, να μεταφέρει υποχρεωτικά τα προήπια, από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στα Νηπιαγωγεία χωρίς δικαίωμα επιλογής των γονιών.

Όμως, διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., φαίνεται πως, η διαφωνία για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ήταν μόνο η αφορμή, αφού σ’ αυτή αναφέρει ακόμη:

«Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ουδέποτε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν στήριξε δράσεις και ενέργειες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Και είναι τόσο εμφανές που πάψαμε και να το ζητάμε περιμένοντας να διαπιστώσουμε το όριο της αδιαφορίας τους. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε πως ακόμη και στην πρόσφατη εκδίκαση (26 Μαΐου 2017) για την ποινική δίωξη του συνόλου των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για τις κινητοποιήσεις του κλάδου το 2010 ενάντια στην εφαρμογή του 1ου Μνημονίου, όταν ακόμη κάποιοι “μεγαλοσχήμονες” της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (ονόματα δεν λέμε) θεωρούσαν “ευλογία” το μνημόνιο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν εξέδωσε καν ψήφισμα στήριξης σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις».

“Με το ποτήρι να έχει ξεχειλίσει” για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όπως φαίνεται στην ανακοίνωσή της, παρ’ αυτά, κλείνοντάς τη, κάνει ξεκάθαρο πως, η συνολική κριτική της στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «έχει ως μόνο στόχο τη διαφύλαξη της συνδικαλιστικής αξιοπιστίας στην συνείδηση των εργαζομένων, η οποία υπονομεύεται εκ των έσω με τέτοιες πρακτικές», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Ακολουθεί σε επισυναπτόμενο αρχείο ολόκληρη η ανακοίνωση - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Α

Επισυναπτόμενα αρχεία
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | Προβολή/κατέβασμα

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο