EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βουλή & Άρθρο 25: Ποια Κόμματα δεν τοποθετήθηκαν αρχικά

Βουλή & Άρθρο 25: Ποια Κόμματα δεν τοποθετήθηκαν αρχικά

Βουλή & Άρθρο 25: Ποια Κόμματα δεν τοποθετήθηκαν αρχικά

A+ A-

Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων και Το Ποτάμι, δεν αναφέρθηκαν στην επί της αρχής συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για το Άρθρο 25 (Διευθέτηση ζητημάτων δαπανών καθαριότητας δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων) και την παράταση συμβάσεων Καθαριότητας, επιφυλασσόμενοι πως, θα υπάρξει ανάλυση των Άρθρων, στην επί των Άρθρων συζήτηση στην Επιτροπή ή την Ολομέλεια.

ΔΗ.ΣΥ.

Ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ., Λεωνίδας Γρηγοράκος, χαρακτηρίζοντας το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «κουρελού», τόνισε πως, το παρόν πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών δεν είναι νομοσχέδιο, που λύνει θέματα της πολύπαθης - όπως τη χαρακτήρισε κατά την ομιλία του - Αυτοδιοίκησης, «αφού από τα 48 μόνο τα 10 αφορούν αμέσως ή εμμέσως την Αυτοδιοίκηση», όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε.

ΑΝ.ΕΛ.

Ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτής Αττικής, Κωνσταντίνος Κατσίκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου του ΥΠ.ΕΣ., στάθηκε περισσότερο στην κατάργηση του προληπτικού ελέγχου στους Ο.Τ.Α., διερωτώμενος: «Σε τι εξυπηρετεί η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου;», ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις επί του θέματος από τον αρμόδιο Υπουργό.

«Υπερψηφίζουμε το νομοσχέδιο επί της αρχής», ολοκλήρωσε την ομιλία του.

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Ο κ. Ιωάννης Σαρίδης, ειδικός αγορητής – εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, στη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών - το οποίο χαρακτήρισε νομοσχέδιο «ρουσφέτι» - στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, και δεσμεύτηκε για περαιτέρω ανάλυση, στην επί των Άρθρων συζήτηση.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Κατά της «κινητικότητας» και του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, κάνοντας λόγο για διάκριση μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, τάχθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης, κατά την ομιλία του, κυριότερα, στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και την επεξεργασία του ν/σ του Υπ. Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο