EPOLI

Α

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: Πρόκληση για τον ελληνικό λαό η επίσκεψη Ομπάμα

Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: «Πρόκληση για τον ελληνικό λαό η επίσκεψη Ομπάμα»

Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: «Πρόκληση για τον ελληνικό λαό η επίσκεψη Ομπάμα»

A+ A-

Πρόκληση για τον Ελληνικό λαό χαρακτηρίζει την παρουσία του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στη Χώρα μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, συνδυάζοντάς την με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, σε διαδικτυακή ανάρτησή του επισημαίνει:

«Για να μην σβήσει η μνήμη, για τους αγώνες της εποχής μας

Η παρουσία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό.

Αυτές εδώ τις μέρες του Νοέμβρη, 43 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, ζωντανεύουν μνήμες και εικόνες ενός αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία, που μέχρι σήμερα παραμένει αδικαίωτος.

Με τους πολεμικούς στόλους να πλέουν στα ανοιχτά του Αιγαίου, με το δράμα των προσφύγων να συνεχίζεται και τις πολεμικές αντιπαραθέσεις στην περιοχή να γίνονται όλο και πιο έντονες, η παρουσία του αμερικανού προέδρου συνδέεται άμεσα με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, για τη χώρα μας και τον γύρω γεωγραφικό χώρο.

Παράλληλα, η απόλυτη ταύτιση του Μπαράκ Ομπάμα με τις θέσεις του ΔΝΤ για επιπλέον μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς, αποτελεί περιφρόνηση του ελληνικού λαού που τόσο έχει υποφέρει από τα μνημόνια και τις άγριες πολιτικές υπερλιτότητας.

Σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, είναι χρέος του καθενός και της καθεμίας μας, να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

Η απάντηση στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα νέα αντεργατικά μέτρα, πρέπει και οφείλει να δοθεί από το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα».

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο