EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κουρουμπλής: Hilton το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά

Κουρουμπλής: «"Hilton" το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά»

Κουρουμπλής: «"Hilton" το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά»

A+ A-
"Λίγο"... στην υπερβολή του, "Hilton"... χαρακτήρισε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά, ο Υπ.Εσ.Δ.Α., Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιτιθέμενος, κατά την άμυνά του, σε όσα καταλογίζονται στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, συνεχίζοντας την αναφορά του στο θέμα, χαρακτήρισε «Ευρωλιγούρηδες»... τους εταίρους μας στην Ε.Ε., που κλείνουν τα σύνορα τους στους πρόσφυγες και «που δεν τολμούν να καταγγείλουν την Ευρώπη και καταγγέλλουν την Ελλάδα», τονίζοντας πως, σ' αυτούς πρέπει να ασκείται κριτική και όχι στην Κυβέρνηση. 

«....Λέτε ότι δεν υπάρχει το κράτος εκεί. Σας λέω, λοιπόν, ότι 300 αστυνομικοί εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει, επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ εκεί σε 24ωρη βάση και από αύριο θα αρχίσει το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης να κάνει μαντού. 
Οφείλετε να πείτε ότι εκεί είναι ένα άτυπο κέντρο. Αντί να κάνετε κριτική σκληρή στο ελληνικό κράτος, καλό είναι να κάνετε σ’ αυτούς τους Ευρωπαίους που κλείνουν τα σύνορα. Εκεί είναι η ντροπή της Ευρώπης και η ντροπή όλων εκείνων των ευρωλιγούρηδων που δεν τολμούν να καταγγείλουν την Ευρώπη και καταγγέλλουν την Ελλάδα. Όταν η Ελλάδα αυτή τη στιγμή προσφέρει σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Τους ταΐζει, τους παρέχει περίθαλψη, απλώς το περιβάλλον που ζουν οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι το κατάλληλο. Είναι άλλο η κανονιστική των πραγμάτων δυναμική που λέει ότι "θέλω να πάτε εκεί" και άλλο η βούληση ανθρώπων που έχουν το μυαλό τους στην προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα. Αυτό δε μπορεί να το ξεπεράσει καμία κρατική παρέμβαση. Πρέπει να το καταλάβετε και να μη λέτε άρρητα ρήματα όλοι σας. 

Καλώ το σταθμό σας να κάνει ένα οδοιπορικό στην Ειδομένη να δείξει ποια είναι η Ελλάδα και η συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους αυτούς. Να δείξει πώς είναι όλα αυτά τα κέντρα που έχουν οργανωθεί και θέλω να συγχαρώ από την καρδιά μου όλα τα στελέχη του στρατού μας. 

Στα Διαβατά ο στρατός σε 12 μέρες έδωσε ένα "Hilton". Σε 12 μέρες εξασφάλισε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης. Το κράτος είναι εκεί. Είναι ντροπή να λέτε ότι δεν υπάρχει το κράτος. Υπάρχει κράτος εκεί. Υπάρχει φροντίδα. Υπάρχει περίθαλψη. Δεν υπήρξε κανένα κρούσμα, μεταδοτικής ας πούμε, νόσου. 

Η Ειδομένη δεν είναι κανονικό κέντρο. Είναι η επιλογή των ανθρώπων αυτών. Τα χωράφια στα οποία είναι μέσα οι σκηνές είναι ιδιωτικά. Δεν μπορεί να παρέμβει το κράτος», τόνισε.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο