EPOLI

Α

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ με ΠΝΠ Κοινωνικά Προγράμματα Δήμων

ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ με ΠΝΠ Κοινωνικά Προγράμματα Δήμων

ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ με ΠΝΠ Κοινωνικά Προγράμματα Δήμων

A+ A-

Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα της ΚΕΔΕ και παρεμβάσεις του Προέδρου της, Γ. Πατούλη, επιτεύχθηκε η επίλυση σημαντικών εργασιακών θεμάτων, που απασχολούν το σύνολο των δήμων της χώρας. 

Με επιστολή του προς όλους τους Δήμους της Χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κάνει γνωστό ότι, με νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ, των Κέντρων Ρομά, καθώς και των συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.  

Ειδικότερα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 182 τεύχος Α΄ 24/12/2015,  Άρθρο 5) παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ και των Κέντρων Ρομά έως την ένταξή τους στο πλαίσιο των Π.Ε.Π. της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 του ΕΣΠΑ. 

Η παράταση δεν μπορεί να είναι πέραν της 30ης Ιουνίου 2016. 

Επιπλέον, με την υπ’ αριθμ. 44835/21-12-2015 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εξαιρούνται από την έγκριση της ΠΥΣ 33/2006, οι ανανεώσεις ή παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στα Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. 

Η σχετική εξαίρεση από την ΠΥΣ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία κοινωνικοπρονοιακών προγραμμάτων και καλύπτονται κενά σε σημαντικές ειδικότητες, που αφορούν εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.  

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο