EPOLI

Ε

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΨΕΥΣΗ της ΚΕΔΕ για δήθεν έγκριση δαπανών από το Δ.Σ.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ της ΚΕΔΕ για δήθεν έγκριση δαπανών από το Δ.Σ.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ της ΚΕΔΕ για δήθεν έγκριση δαπανών από το Δ.Σ.

A+ A-

Η Κ.Ε.Δ.Ε. εκφράζει την αγανάκτησή της για το «ψευδές περιεχόμενο αναρτήσεων σε ορισμένες ιστοσελίδες, όπου αναληθώς αναφέρεται ότι εγκρίθηκαν σήμερα από το Δ.Σ. δαπάνες ύψους 33.600 ευρώ», που αφορούν οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μελών του Διοικητικού και Εποπτικού της Συμβουλίου, καθώς και τη μετακίνηση και διαμονή προσκεκλημένων Δημάρχων για τη σημερινή συνεδρίαση.

Στις ίδιες αναρτήσεις, επίσης, αναφέρεται ότι, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 739 ευρώ, για αγορά κινητού τηλεφώνου για τις ανάγκες του Προέδρου της, Γιώργου Πατούλη, δαπάνη που κι αυτή διαψεύδεται από την Ένωση. 

«Οι συντάκτες των συγκεκριμένων αναρτήσεων βιάστηκαν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και με τον τρόπο αυτό δεν εκτέθηκαν μόνον οι ίδιοι προσωπικά, αλλά μαζί εξέθεσαν και τις ιστοσελίδες που εργάζονται», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και προστίθεται:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών επισημαίνουμε ότι,

πρώτον, η αλήθεια είναι ότι στο σημερινό Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ήρθε προς έγκριση η εισήγηση της Υπηρεσίας, για την έγκριση προϋπολογισθείσας δαπάνης ύψους 6.380 ευρώ, που αφορούν την κάλυψη εξόδων μετακίνησης και διαμονής των 11 προσκεκλημένων Δημάρχων νησιωτικών και παραμεθόριων Δήμων, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26ης Αυγούστου, που είχε ως θέμα τη συζήτηση του προσφυγικού προβλήματος, παρουσία των αρμόδιων Υπουργών της Κυβέρνησης κ.κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου και Θ. Δρίτσα, καθώς κι εκπροσώπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ξεκαθαρίζουμε ότι, το ποσό των 6.380 ευρώ αφορά τον προϋπολογισμό της δαπάνης, ο υπολογισμός της οποίας έγινε με βάση όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της Κ.Ε.Δ.Ε., κι όχι την πραγματική απολογιστική δαπάνη, που θα είναι σημαντικά χαμηλότερη και

δεύτερον, όσον αφορά τη δαπάνη για αγορά κινητού τηλεφώνου του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., ουδέποτε φυσικά εγκρίθηκε αυτό το ποσό, όπως βιάστηκαν να γράψουν κάποιοι. Η δε αναγραφή του ως θέμα στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων έγινε λανθασμένα και εκ παραδρομής από υπάλληλο της υπηρεσίας, γι’ αυτό κι αποσύρθηκε άμεσα κι εκδόθηκε ορθή επανάληψη.

Σε κάθε περίπτωση, θα εφιστούσαμε στο μέλλον να είναι όλοι περισσότερο προσεκτικοί όταν παρουσιάζουν ως ειλημμένες αποφάσεις, που δεν έχουν παρθεί ποτέ από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

Όμως εύλογα αναρωτιόμαστε, ποιες σκοπιμότητες υπηρετεί το συγκεκριμένο περιεχόμενο των αναρτήσεων, όταν σήμερα συζητείται στην Κ.Ε.Δ.Ε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό;».

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο