EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμία νέα επαφή με τον κ. Αγοραστό για τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ

«Καμία νέα επαφή με τον κ. Αγοραστό για τα "αδιάθετα" του ΕΣΠΑ»

«Καμία νέα επαφή με τον κ. Αγοραστό για τα "αδιάθετα" του ΕΣΠΑ»

A+ A-

Νέα διάψευση του Υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, μετά την κοινή ανακοίνωση πέντε εργοληπτικών οργανώσεων, περί σημερινής επικοινωνίας του με τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε., Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, αναφορικά με το θέμα της επιστροφής στον Κρατικό Προϋπολογισμό των αδιάθετων κονδυλίων από τα αποθεματικά του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν πέντε εργοληπτικές ενώσεις (ΣΤΕΑΤ, ΣΑΤΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ και ΠΕΔΜΗΕΔΕ), η Κυβέρνηση ζήτησε «ως τις 19 Απριλίου την επιστροφή των κατανεμημένων χρηματοδοτήσεων του Π.Δ.Ε.» και προσθέτουν:

«Παρά τις περί του αντιθέτου έγγραφες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και ταυτόσημες δηλώσεις του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σε νέα σημερινή συνάντηση ο Υπουργός γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Κώστα Αγοραστό ότι θα πρέπει να επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό τα αδιάθετα κονδύλια από τα αποθεματικά του ΕΣΠΑ που υπάρχουν στα ταμεία των Περιφερειών».

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε, απόψε, o Υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μέσω του Twitter, επισημαίνει: 

"Σε διάψευση του ανακριβούς ΔΤ της Συντ. Επιτρ. Εργοληπτ. Οργαν. καμία συνάντηση ή επικοινωνία δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον κ. Αγοραστό".

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο