EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύθηκε και από το Αγλαΐα Κυριακού ο Χάρης Τομπούλογλου

Παύθηκε και από το "Αγλαΐα Κυριακού" ο Χάρης Τομπούλογλου

Παύθηκε και από το "Αγλαΐα Κυριακού" ο Χάρης Τομπούλογλου

A+ A-

Την παύση του Χάρη Τομπούλογλου από Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισε νωρίτερα, ομόφωνα, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που πραγματοποίησε, σήμερα, με το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο μου ζήτησε να επισπεύσω τη διαδικασία όσο μπορώ για την αντικατάστασή του από ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πράγμα το οποίο προτίθεται να πράξω μετά τη δική τους απόφαση». 

Όπως ενημέρωσε ο κ. Γεωργιάδης, αποφασίστηκε, επίσης, η παραχώρηση των διαχειριστικών αρμοδιοτήτων στον Διοικητή του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» - των δύο δηλαδή διασυνδεόμενων νοσοκομείων - και στην κα. Υποδιοικήτρια, σε συνεργασία με την κα. Αντιπρόεδρο, η οποία, έως ότου εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος, θα εκτελεί και τα χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, σχετικά με το ισχύον καθεστώς των δωρεών στο Νοσοκομείο, με αφορμή τους ισχυρισμούς του κ. Τομπούλογου ότι, το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται επρόκειτο για δωρεά, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. δήλωσε: 

«Πάντα η διαδικασία των δωρεών είναι γνωστό σε όλους ότι γίνεται καταρχήν εγγράφως, μέχρι τώρα, αλλά και προφορικά εάν γίνει, γίνεται δημοσίως. Και βεβαίως γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, για αυτό το γεγονός που συνέβη. 

Άλλες δωρεές έχουν γίνει με ακριβώς αυτόν τον γνωστό τρόπο που γίνονται οι δωρεές. Λαμβάνει γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε προφορικά, είτε εγγράφως, αλλά και αν προφορικά γίνουν στην αρχή, στη συνέχεια πρέπει να τεθούν εγγράφως οι δωρεές και να γίνουν αποδεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό αυτό περιστατικό με τον κ. Τομπούλογλου να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο, το οποίο προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο, συνεχίζει και θα συνεχίσει να το κάνει».

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο