EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα οι υπογραφές στην Κ.Υ.Α. για την κινητικότητα στην Υγεία

Σήμερα οι υπογραφές στην Κ.Υ.Α. για την κινητικότητα στην Υγεία

Σήμερα οι υπογραφές στην Κ.Υ.Α. για την κινητικότητα στην Υγεία

A+ A-
Υπογράφεται σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την "κινητικότητα" περίπου 1.600 εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας, όπως προανήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι η πρώτη φάση μετακινήσεων στο χώρο της Υγείας αφορά αποκλειστικά τα νοσοκομεία εντός Αττικής και θα έχει ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο, χωρίς καμία απόλυση. 

Ο Υπουργός δήλωσε πως θα θέσει θέμα προσμέτρησης των οικειοθελώς αποχωρούντων από το Δημόσιο στο συνολικό αριθμό απομακρύνσεων που ζητεί η τρόικα, ωστόσο όπως ανέφερε, δεν είναι σε θέση να πει πόσοι υπάλληλοι ακριβώς θα φύγουν από το Δημόσιο.

«Μόνο όσοι έχουν πλαστά πτυχία θα απολυθούν από το χώρο της Υγείας» τόνισε από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega. 

Δήλωσε πως θα ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών αναδρομικό έλεγχο των "πόθεν έσχες" όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας, ενώ υπογράμμισε, πως σε λίγους μήνες ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα λειτουργεί σωστά, έχοντας αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο