EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμείς κι άλλα Υπουργεία ζητήσαμε Δημοτικούς Αστυνομικούς

«Εμείς κι άλλα Υπουργεία ζητήσαμε Δημοτικούς Αστυνομικούς»

«Εμείς κι άλλα Υπουργεία ζητήσαμε Δημοτικούς Αστυνομικούς»

A+ A-

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε πλήρως, τις χθεσινές αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr [βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ] σχετικά, τόσο με την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και τα αιτήματα διάθεσης από πολλά Υπουργεία, όσο και με τα όσα συζητήθηκαν στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το epoli.gr είχε γράψει αποκλειστικά και σαφώς διατυπωμένα για το θέμα των Δημοτικών Αστυνομικών: “…αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών στην προσπάθεια εφαρμογής της μεταναστευτικής του πολιτικής” γεγονός που επιβεβαίωσε επίσημα και ο κ. Μιχελάκης συγκεκριμενοποιώντας το στο θέμα της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, λέγοντας: «Και εμείς ζητήσαμε Δημοτικούς Αστυνομικούς για τη διαδικασία ένταξης των μεταναστών με την διαδικασία “One Stop Shop”» συνεχίζοντας «κι άλλα Υπουργεία προχώρησαν σε αιτήματα διάθεσης - απορρόφησης του “πρώτου κύματος” της διαθεσιμότητας Δημοτικών Αστυνομικών».

«Οι Δήμαρχοι θέλουν την αξιολόγηση»

Για το θέμα της αξιολόγησης, που προαναφέραμε, -αφού για ακόμη μία φορά ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε, τόσο την αναγκαιότητα πραγματοποίησης αυτής προγενέστερα, όσο και τη συμβολή των Δημάρχων στη διαδικασία αυτή, προς αποφυγή νέων "οριζόντιων" μέτρων- ο κ. Μιχελάκης είπε: «Η διαδικασία προχωρά και έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Η συμβολή των δημάρχων είναι απαραίτητη για την αποφυγή νέων "οριζόντιων" περικοπών».

«Απαράδεκτη η εικόνα των Δημοτικών Αστυνομικών»

Σχολιάζοντας τη "λευκή απεργία" των Δημοτικών Αστυνομικών, ο κ. Γιάννης Μιχελάκης τόνισε: «Είναι απαράδεκτη η εικόνα των Δημοτικών Αστυνομικών -ειδικότερα κατά την Κυριακάτικη λειτουργία του παζαριού στο Κέντρο της Αθήνας- και πρέπει να ξαναγυρίσουν άμεσα στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο