EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠ.ΟΙΚ.: Οι Δήμαρχοι δεν δέχονται οικονομικούς ελέγχους

ΥΠ.ΟΙΚ.: «Οι Δήμαρχοι δεν δέχονται οικονομικούς ελέγχους»

ΥΠ.ΟΙΚ.: «Οι Δήμαρχοι δεν δέχονται οικονομικούς ελέγχους»

A+ A-

Σε πλήρες αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, με τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν λίγη ώρα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή του Υπουργείου Οικονομικών, σε επικοινωνία μας, τόνισε στο epoli.gr:

«Οι Δήμαρχοι δεν δέχονται έλεγχο στα οικονομικά τους και ειδικότερα στους Προϋπολογισμούς που καταθέτουν, επικαλούμενοι πως ήδη τους γίνονται πολυάριθμοι έλεγχοι.

Όμως, όπως έλεγχοι έγιναν και γίνονται στο χώρο της Υγείας - σε νοσοκομεία, φάρμακα κ.τ.λ. σε Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ΔΕΚΟ κ.α., έτσι θα γίνουν και στην Αυτοδιοίκηση.

Για το Υπουργείο Οικονομικών η ένταξη των Δήμων στο Οικονομικό Παρατηρητήριο των Ο.Τ.Α. δεν είναι αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Οι έλεγχοι στους Δήμους θα γίνουν».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δήμαρχοι με τη σειρά τους αντιστάθηκαν σθεναρά στην επιβολή ενός επιπλέον ελέγχου και μάλιστα με τη μορφή του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των Ο.Τ.Α.

Συνεπεία αυτών -σύμφωνα με Δήμαρχο που ήταν παρών στη συνάντηση- να «τα σπάσουν», όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, με τους Υπουργούς, απειλώντας πως στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. «θα δουν τί σημαίνει Τοπική Αυτοδιοίκηση»!

Όλα αυτά, μόλις δύο ημέρες πριν την κρίσιμη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, που θα καθορίσει τόσο τις προωθούμενες ριζικές αλλαγές στη λειτουργία υπηρεσιών των Δήμων, όσο και το μέλλον των κινητοποιήσεων των αιρετών του α’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο