EPOLI

Α

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αναγνώρισε τους προβληματισμούς της ΚΕΔΕ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Αναγνώρισε τους προβληματισμούς της ΚΕΔΕ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Αναγνώρισε τους προβληματισμούς της ΚΕΔΕ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

A+ A-
«Υπάρχουν προβλήματα για τα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις χωρίς να θίγεται η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου και άκουσε τους προβληματισμούς των δημάρχων επί των παρεμβάσεων που εισάγει στην Αυτοδιοίκηση το πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε πως θα μεταφέρει τη συζήτηση τους στον Πρωθυπουργό, ενώ δεν αποκλείεται αύριο να έχει νέα συνάντηση με τους δημάρχους, όπως άφησε να εννοηθεί με τη φράση «ο διάλογος δεν τελείωσε σήμερα».

«Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση είναι μια ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι τμήμα του κράτους αλλά και τμήμα της κοινωνίας που εκφράζει την τοπική κοινωνία είναι αντικατασταστατος δημοκρατικός θεσμός» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, δήλωσε ότι μετέφερε στον κ. Βενιζέλο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τόνισε πως η ΚΕΔΕ είναι αντίθετη στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

Επίσης είπε ότι, μετέφερε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης το «όχι» της ΚΕΔΕ στις επιπλέον αρμοδιότητες που φαίνεται ότι έχει το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, χαρακτηρίζοντας τα άρθρα 76 και 77 που αναφέρονται σε αυτό προσβλητικά.

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο