EPOLI

Π

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ

Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ»

Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ»

A+ A-
Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, σε μεγάλη συνέντευξη, που παραχώρησε στη «Real news». 

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ και θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, που αποδομεί την Ευρώπη, ενισχύει την ακροδεξιά και βυθίζει την ευρωπαϊκή οικονομία στην ύφεση» τονίζει χαρακτηριστικά, και επιτιθέμενος, προσωπικά, στον Πρωθυπουργό, αναφέρει:

«Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε τη ζώνη του Ευρώ, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία σε μεταγενέστερο χρόνο. Σήμερα το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Ο μόνος που μιλά για Grexit είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος διαψεύδεται καθημερινά και με κατηγορηματικό τρόπο από αξιωματούχους, όπως ο κ. Ντράγκι και η κ. Μπράιντχαρντ, η εκπρόσωπος της Κομισιόν. Έχει μείνει απελπιστικά μόνος και σέρνει τον χορό των ζόμπι...».

Ο κ. Τσίπρας αποκλείει κάθε ενδεχόμενο, σε περίπτωση που σχηματίσει Κυβέρνηση, να ζητήσει παράταση του διμήνου, που η "Αθήνα" έχει αιτηθεί από τους δανειστές για το Μνημόνιο, ενώ για τα ομόλογα του Μαρτίου, απαντά, πως θα πληρωθούν κανονικά.

«Θα επιλεγούν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του Ελληνικού λαού. Τα "τζάκια" και οι επετηρίδες τελειώνουν» επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μιλώντας για τα πρόσωπα, που σε περίπτωση επικράτησης του Κόμματός του, θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εκφράζει τη βεβαιότητά του για αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αποκλείοντας, παράλληλα, κάθε συνεργασία «με δυνάμεις που υποστηρίζουν τη σημερινή καταστροφική πολιτική» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, απαντώντας στο ερώτημα, ποιον θα επέλεγε για συνεργασία, ανάμεσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το «Ποτάμι».

Σ

Συνέντευξη

Π

Περιοδικό

Α

Άρθρο